sokerimassalla päällystämisestä

Itse aloitin aikoinani sokerimassalla kakkujen päällystämisen siten, että kaulin vaan epämääräisen pyörörikaleen kakun päälle ja peitin lopun kermavaahdolla 🙂 nyt päätin haastaa itseni ja kehittyä…

Tässä alla ensimmäinen koko kakun päällystäminen massalla, kertaan tähän alle muutamia neuvoja yleisimpiin pulmiin, joita kohtasin kun yritin oikoa mutkia.

Mikäli haluat sileän pinnan, on kakku päällystettävä kreemillä. Kakun päälle ei luonnollisesti tule enää täytettä, vaan kakkupohjan silein levy jotta kakku olisi valmiiksi jo mahdollisimman tasainen. Kreemillä voi täytellä koloja ja pikkuvirheitä samalla kätevästi. Kun levität kreemiä, muista käyttää lastaa kuumassa vedessä, että kreemi levittyy eikä kökköydy ja pilaa jo silotettua pintaa. Silottaminen kannattaa tehdä pitkin vedoin aloittaen reunoista ja sen jälkeen silottaen reunalle muodostuvan hyppyrin mahdollisimman samalle tasalle kakun keskiosan päälle muodostuvan kummun ja keskikohdan kanssa.

Sokerimassan on parempi olla liian paksu kuin liian ohut. Itse jätän sen noin 1mm -1,5mm paksuiseksi ja kaulin riittävän paljon, ettei sitä tarvitse venyttää liikaa mikä aiheuttaa repeytymisen. Silikonialusta auttaa vähän ehkäisemään massan tarttumista pöytään kiinni, mutta kun kaulit massaa niin vältä kaikin keinoin massan liialti lämpeämistä käsissä (tai työskentelyä kuumassa keittiössä), muutoin olet pulassa, koska massa jumiutuu liiman lailla alustaan. Tomusokeria levittämällä alle massa ei tartu niin helposti kiinni mutta se lisää massan kuivumista (kuulema) itselläni ei ole koitunut mitään ongelmia sen käytöstä, ainoa mikä on häirinnyt ovat valkoiset juovat värissä.

Kakun pääliosan silottamiseen löytyy omat välineensä mutta se onnistuu myös käsin. (kuivin käsin-pienikin määrä vettä aiheuttaa katastrofin). Aloita silottaminen kakun päältä, älä paina liikaa etteivät täytteet lörpsähdä ulos reunoista 😉 sen jälkeen siloita reunat. Ryppykohtien yli pääsee venyttämällä kevyesti massaa alaspäin tai tarvittaessa leikkaamalla pienen loven massaan. Tärkeintä on kuitenkin se, että massa on riittävän iso (mittaa kaulimella ja mallaa).

 

Tsemppiä! alla on kolmas päällystämäni kakku, joka onkin jo huomattava kehitys ensimmäisestä. You can do it!

Tekijä: rockabillychick

Olen liikunnan ammattilainen jonka intohimot ovat suunnistus, ompelu, vintage sekä kakkujen leipominen 😍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *